Cumparare de proprietati imobiliare in regim de reprezentare exclusiva

Tarife practicate

Cumpărare de proprietăți imobiliare

Comision de succes: minim 1.500 euro sau 3% din prețul de achiziție al imobilului

Cost săptămânal fix: minim 100 euro

Cu siguranță că această abordare este una nouă și inovativă pentru piață din România, dar ea a apărut firesc pentru mine, mai ales din nevoia de a asigura calitate în serviciile prestate iar această calitate are și ea un cost. Timpul este și pentru mine cea mai importantă resursă și din dorința de a face lucrurile bine, de multe ori, 12 ore de muncă nu erau suficiente. Din păcate o parte din clienții pe care îi aveam nu doreau să își achiziționeze o proprietate ci doar să prospecteze piață, să își facă o impresie mai bună și mai realistă depre ceea ce le poate oferi în momentul în care vor fi pregătiți financiar. De multe ori, în trecut, colaborarea cu unii clienți putea dura și mai mult de 3 luni, timp în care aceștia vedeau cu mine peste 20 de proprietăți, descopereau de ce unele opțiuni sunt bune și altele nu, ce avantaje prezintă o achiziție, care este yieldul în cazul în care pe viitor se dorește închirierea și transformarea achiziției într-una producătoare de venituri, pentru ca la sfârșit, toată consilierea oferită să nu își găsească și o răsplată financiară pentru mine, din motive diverse.

Așa că în urmă cu 2 ani, am decis că regimul de colaborare în cazul achiziției de imobile să fie un pic diferit și anume: în funcție de complexitatea achiziției imobiliare dorite, va există un cost fix săptămânal de minim 100 euro, cost fix ce se va deduce la final, în cazul în care clientul va achiziționa o proprietate, din comisionul agreat, care nu poate fi mai mic de 1.500 euro sau 3% din valoarea proprietății.

Pentru exemplificare voi folosi următorul caz: se dorește achiziționarea unui imobil cu valoare de piață de 100.000 euro iar căutarea va dura 3 săptămâni, nu neapărat consecutive. Costul fix săptămânal agreat a fost de 100 euro iar comisionul de succes, de 3%. În cazul în care după 3 săptămâni de căutări, clientul nu va achiziționa imobilul, va plăti 300 euro iar în cazul în care acesta va găși imobilul dorit și îl va achiziționa, va plăti doar comisionul de succes de 3%, adică 3.000 euro.

Colaborarea în regim de reprezentare exclusivă garantează o consultanță imobiliară de calitate, certitudinea că opțiunea finală va fi una corectă iar investiția una de viitor. De multe ori, clienții îmi prezintă imobile pe care le-au găsit singuri sau care nu sunt într-un circuit de vânzare  uzual, dar faptul că  beneficiază de o consultanță imobiliară de calitate îi ajută să salveze mii sau zeci de mii de euro atunci când fac alegerea finală. Cum se întâmplă acest lucru:  dintr-o mai bună negociere a prețului( ca un rezultat firesc al unei mai bune cunoașteri a prețului real de tranzacționare din zona, a avantajelor și dezavantajelor imobilului, etc.), având acces la toate imobilele oferite spre vânzare, alegerea și ofertarea celei mai bune se face mult mai ușor. Sunt atât de multe de spus și atât de puțină răbdare avem să citim, încât cel mai bine este să ne întâlnim și să discutăm în detaliu toate aceste lucruri.