Cumparare de proprietati imobiliare in regim de reprezentare exclusiva

Tarife practicate

Cumparare de proprietati imobiliare

Comision de succes: minim 1.000 euro sau  2% din pretul de achizitie al imobilului

Cost saptamanal fix: minim 100 euro

Cu siguranta ca aceasta abordare este una noua si inovativa pentru piata din Romania, dar ea a aparut firesc pentru mine, mai ales din nevoia de a asigura calitate in serviciile prestate iar aceasta calitate are si ea un cost. Timpul este si pentru mine cea mai importanta resursa si din dorinta de a face lucrurile bine, de multe ori, 12 ore de munca nu erau suficiente. Din pacate o parte din clientii pe care ii aveam nu doreau sa isi achizitioneze o proprietate ci doar sa prospecteze piata, sa isi faca o impresie mai buna si mai realista depre ce le poate oferi in momentul in care vor fi pregatiti financiar. De multe ori, in trecut, colaborarea cu unii clienti putea dura si mai mult de 3 luni, timp in care acestia vedeau cu mine peste 20 de proprietati, descopereau de ce unele optiuni sunt bune si altele nu, ce avantaje prezinta o achizitie, care este yieldul in cazul in care pe viitor se doreste inchirierea si transformarea achizitiei intr-una producatoare de venituri, pentru ca la sfarsit, toata consilierea oferita sa nu isi gaseasca si o rasplata financiara pentru mine, din motive diverse.

Asa ca in urma cu 2 ani, am decis ca regimul de colaborare in cazul achizitiei de imobile sa fie un pic diferit si anume: in functie de complexitatea achizitiei imobiliare dorite, va exista un cost fix saptamanal de minim 100 euro, cost fix ce se va deduce la final, in cazul in care clientul va achizitiona o proprietate, din comisionul agreat, care nu poate fi mai mic de 1.000 euro sau 2% din valoarea proprietatii.

Pentru exemplificare voi folosi urmatorul caz: se doreste achizitionarea unui imobil cu valoare de piata de 100.000 euro iar cautarea va dura 3 saptamani, nu neaparat consecutive. Costul fix saptamanl agreat a fost de 100 euro iar comisionul de succes, de 2%. In cazul in care dupa 3 saptamani de cautari, clientul nu va achizitiona imobilul, va plati 300 euro iar in cazul in care acesta va gasi imobilul dorit si il va achizitiona, va plati doar comisionul de succes de 2%, adica 2.000 euro.

Colaborarea in regim de reprezentare exclusiva garanteaza o consultanta imobiliara de calitate, certitudinea ca optiunea finala va fi una corecta iar investitia una de viitor. De multe ori, clientii imi prezinta imobile pe care le-au gasit singuri sau care nu sunt intr-un circuit de vanzare, dar faptul ca  beneficiaza de o consultanta imobiliara de calitate ii ajuta sa salveze mii sau zeci de mii de euro atunci cand fac alegerea finala.Cum se intampla acest lucru:  dintr-o mai buna negociere a pretului( ca un rezultat firesc al unei mai bune cunoasteri a pretului real de tranzactionare din zona, a avantajelor si dezavantajelor imobilului, etc.), avand acces la toate imobilele oferite spre vanzare, alegerea si ofertarea celei mai bune se face mult mai usor. Sunt atat de multe de spus si atat de putina rabdare avem sa citim, incat cel mai bine este sa ne intalnim si sa discutam in detaliu toate aceste lucruri.